Jael Nouhet

 

Jael Nouhet (1976)

Het ontstaan van mijn tekeningen heeft best een wonderlijk verhaal. Altijd ben ik erg begaan met de wereld, de dagelijkse ontwikkelingen op mondiaal niveau en wat mensen bezig houdt of bezield in hun leven. Ik lees erover, volg het en denk erover na. Ik ben van mening dat deze tekeningen daarover gaan.

Totaal heb ik 15 werken gemaakt, de eerste was een beeld van 2 deuren met licht erachter. Ik zag deze toen voor mij. Noem het dagdromen, een visioen of wat je wilt. Ik wilde het tekenen en had mijzelf niet lang daarvoor een kostbare set kleurpotloden kado gedaan. Terwijl ik bezig was met het tekenen van dit beeld zag ik het volgende beeld alweer voor mij; een soort windroos met yin-yang tekens erin. Je raad het al. Terwijl ik hiermee bezig was zag ik het volgende beeld voor mij..…dit bleef zo door gaan. Met het verschil dat ik steeds meer ging nadenken en langzaam verdween de spontaniteit. Toen was het tijd om te stoppen besloot ik.

De tekeningen zijn dus gemaakt met enkel potlood, kleurpotlood en liniaal. Per tekening is er ongeveer 20 uur werk mee gemoeid. Ik vind het belangrijk dat iemand zijn of haar eigen verhaal of betekenis aan een werk geeft. Mijn verhaal is vast anders en persoonlijk naast een voor jou eigen opvatting, beeld of fantasie bij het zien. Geen titel tenzij je wilt, je verhaal of achtergrond tenzij je wilt…

Ik ben zelf altijd erg creatief geweest. Zowel met woorden als met gedachtes en met mijn handen. Ik houd van die afwisseling. De uitdaging en de energie die dit heeft leef ik graag. Dat komt ook weer terug in de rijkheid van kleuren in mijn werk zo zie ik. Belangrijk vind ik het duidelijk te houden, niet vaag of zweverig.

Mocht je meer willen weten of geïnteresseerd zijn in mijn verhaal achter een tekening. Dan hoor ik het graag.

Mail mij dan via mailjael@gmail.com

Groeten, Jael Nouhet (Tilburg)