Galerie-Lokaal

 

Bij La Belle Epoque Galerie vinden wij het belangrijk dat lokale kunstenaars een podium krijgen binnen de Tilburgse Kunstwereld.

Galerie-Lokaal biedt hen deze mogelijkheid. Niet alleen het verkrijgen van (meer) naamsbekendheid maar ook de verkoop van werken (*) wordt hier gestimuleerd door presentatie van de kunstwerken in onze Galerie en Interieurwinkel. Naast de stukken kunnen onze klanten de CV bekijken van de betreffende lokale kunstenaar; een kennismaking met de persoon achter de werken.

Bij Galerie-Lokaal houden wij niet vast aan bepaalde technieken. Wij bieden een podium voor zowel beeldende kunst (werken in lijst of ruimtelijke objecten) als fotografie en texidermy.

Momenteel pesenteren wij werken van:

  • de Tilburgse kunstenaar en Natuurpedagoog Jael Nouhet. Jael maakt prachtige, kleurrijke tekeningen met potlood die werkelijk kracht uitstralen. De natuurlijke materialen die hij gebruikt passen perfect bij de houten lijsten die zijn werken omsluiten (€ 175,- incl. lijst).
  • de Tilburgse Goudsmit Lizzz (Lizz Frijters). Lizz ontwerpt zelf haar sieraden maar creëert ook op verzoek. Een aantal van haar creaties zijn samengevoegd tot een ‘Tilburg-collectie’ en laten markante onderdelen zien van typisch Tilburgse gebouwen. Deze unieke collectie is alleen verkrijgbaar bij La Belle Epoque (vanaf € 25,-).
  • de Tilburgse mixed-media kunstenares Jonaske de Ruiter. Jonaske is een multi-talented kunstenaar en richt zich momenteel voornamelijk op gemengde technieken; de mixed-media. Dit resulteert in uniek samengestelde telefoonhoesjes (met hierin uw favoriete foto’s en kleuren verwerkt) met extra ruimte voor briefgeld, persoonlijke dingetjes, visitekaartjes en betaalkaarten. Deze kleine kunstwerkjes zijn zowel in standaardmodellen (€24,95) verkrijgbaar als in gepersonaliseerde modellen (€ 29,95).
  • de Goirlenaar Jan Willem de Blok. Jan Willem is naast schilder ook bot/beenbewerker. Van bot maakt Jan Willem prachtige creaties die uiteindelijk bestemd zijn als sieraad (hanger). Deze sieraden lijken van ivoor gemaakt te zijn, zo mooi bewerkt en afgewerkt (vanaf € 79,-). Daarnaast maakt Jan Willem mooie schilderijen die ontstaan door het samenvoegen van driehoeken. Hiermee creeert Jan Willem een schouwspel waar steeds meer ‘beelden’ uit tevoorschijn komen. Hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je ziet (vanaf € 250,-).
  • de Tilburgse Constance Goewie. Constance maakt van oude AaBe’dekens’ prachtige kussens met een originale, lokale geschiedenis. Haar kussens zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en modellen en ziet u her en der verspreid terug in de winkel (vanaf € 25,-).

Kijk voor meer informatie over deze lokale kunstenaars op deze website onder het volgende tabblad.

 

* = Bent u een lokale kunstenaar? Voor meer informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier op deze website