Home

 

I’ll be seeing you – Billie Holiday

La Belle Epoque is een unieke interieurwinkel annex kunstgalerie in Tilburg en is gevestigd in de pittoreske Tuinstraat in het Tilburgse ‘Dwaalgebied’ en ontstaan uit de steeds groter wordende behoefte om niet alleen iets moois te bezitten, maar iets te bezitten wat iets zegt over onszelf. Iets wat van ons ‘huis’ een ‘thuis’ maakt en waarvan de waarde niet in eerste instantie financieel interessant is maar juist emotioneel interessant. Als het ware een verlengstuk van onszelf. Een interieurstuk waarmee we onszelf kunnen identificeren; enerzijds door de gebruikte materialen en anderzijds door de achterliggende gedachte tijdens het creatieproces.

Naast de verkoop van o.a. industriële kleinmeubelen bieden wij in ons pand een selectie aan van een veelzijdige kunstcollectie van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Denk hierbij aan schilderwerken, texidermy (textielkunst) en keramiek. De ruimte in ons pand in de binnenstad is niet groot genoeg om de gehele collectie te plaatsen. U kunt bij ons wel een groot gedeelte van de collectie bekijken middels een digitale presentatie die doorlopend afgespeeld wordt. Onze collectie hebben we kunnen samenstellen door samenwerking met onze partner ‘Het Kunsthuys’ in Best.

20160906_171745

U vindt bij ons momenteel werken van:

  • Erik Zwezerijnen
  • Diazdel
  • Svetlana Kalachnik
  • Paul en Krista Monteiro
  • Thea Kanters
  • Carola van Dyke

In onze interieurwinkel bestaat de collectie uit o.a. industriële en bijzondere kleinmeubelen. Denk hierbij aan stoelen, kleine kasten, side-tables en verlichting. Ook voor kleinere interieurartikelen en cadeautjes (denk aan nostalgie, sfeer en Frankrijk) bent u bij ons op het juiste adres.

20160901_130759      20160901_130544

Omdat de meubelstukken waarin de collecties gepresenteerd worden ook te koop zijn, kunnen we de uitstraling en inrichting van de winkel regelmatig aanpassen. Hierdoor ziet de winkel er steeds weer anders uit met nieuwe producten en komt u niet voor niets als u behoefte heeft aan een aanvulling op uw interieur. Zoekt u iets wat u niet in onze winkel kunt vinden dan gaan wij graag samen met u naar dit bijzondere interieurstuk op zoek. Als extra service bezorgt La Belle Epoque graag de grote interieurstukken bij u thuis.

20160901_130914      20160901_131539

Ook voor interieuradvies en -ontwerp kunt u bij ons terecht. Door samenwerking met interieurontwerpbureau ‘Puur Binnen’ kan La Belle Epoque u een totaal-interieur-concept aanbieden. Of het nu gaat om het inrichten van een nieuwe woning of een thuiswerkplek, of het uitzoeken van een nieuwe inrichting in plaats van uw bestaande interieur. Samen met u worden uw wensen geïnventariseerd en uitgewerkt in een ontwerptekening zodat u meteen kunt zien wat de mogelijkheden zijn in uw situatie.

Kortom: Wij bieden u een totaalconcept voor uw interieur. Kom eens binnen en vraag naar de mogelijkheden. We nemen graag de tijd voor u.

Chantal Nanning